Man - Fre:    16:30 til 21:00

Lørdag:         09:30 til 14:30

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

© 2017  made by Facefirst.

www.facefirst.no

Kjennliv.no

December 10, 2016

 

Kjennliv.no er en ny nettside som gir råd til gravide når det gjelder å følge med på barnets bevegelser. Den er utrolig bra fordi den besvarer mange spørsmål og gir gode anbefalinger. Blant annet står det:

 

"Ved å sette av litt tid hver dag til å kjenne etter spark og bevegelser, blir du kjent med ditt barns bevegelsesmønster".

 

Det er nyttig å kjenne etter på en tid av døgnet der barnet er våkent. Hvordan barnets spark oppleves finner du under fanen 

"Hvordan kjennes babyens spark ut?" Der er det også beskrevet hvordan det normalt kjennes i de ulike fasene i svangerskapet.

 

Hva du skal kjenne etter og hvordan du går fram står det tydelig på nettsiden. Jeg kommer ikke inn på alle detaljene her så anbefaler deg selv å lese direkte. Bare følg linken nederst på siden! 

 

Blir du kjent med ditt barns bevegelsesmønster er det lettere å merke det dersom det avviker fra det normale. På nettsiden står det at studier viser at de som daglig registrerer sitt barns bevegelser i mindre grad baserte sin bekymring på sammenligning med andre gravide. De opplevde å være styrket i egne vurderinger av barnets aktivitetsmønster og hadde økt følelse av kontroll.

 

Her må det sies at ikke alle barn i magen har et mønster, noe som er forvirrende for de gravide det gjelder. Er du usikker og syns dette med å telle spark er vanskelig kan du også lære ditt barns bevegelsesmønster ved å kjenne etter hvordan barnet sparker. Hvilken styrke har bevegelsene? Hvordan beveger barnet seg? Hvor mye beveger barnet seg? 

 

Det er ikke tallene og noteringen som er det viktigste, men at du har en daglig rutine med å følge med på livet i magen så du kan reagere når det avviker fra det normale.

 

"Hva gjør du om du opplever lite liv i magen"  er en egen fane på nettsiden som er konkret og gir gode råd. Dersom man kjenner mindre liv eller er i tvil skal man ringe fødeavdelingen. Les anbefalingene her: 

 

https://kjennliv.no/lite-liv-i-magen/hva-gjor-du-om-du-opplever-lite-liv-i-magen/

 

Ikke nøl med å ringe fødeavdelingen om du er bekymret for lite liv.

 

 

 

Ønsker alle en fin adventshelg

Hilsen jordmødrene

 

 

LINK:

Kjennliv.no

Please reload

Recent Posts

December 10, 2016

November 11, 2016

November 8, 2016

November 4, 2016

October 28, 2016

October 24, 2016

Please reload