Man - Fre:    16:30 til 21:00

Lørdag:         09:30 til 14:30

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

© 2017  made by Facefirst.

www.facefirst.no

"Lese om amming - nå"?

November 11, 2016

 

 

 

 

Dersom du går til jordmor i svangerskapet er det vanlig med samtale om amming samt utlevering av heftet "Hvordan du ammer ditt barn". Det er OGSÅ vanlig å være mest opptatt av forestående fødsel når man har en struttende mage og man innser at fødselen faktisk nærmer seg!

 

Vi vil på det varmeste likevel anbefale å ta deg tid til å lese om amming! Å lykkes med dette er positivt både for barnet ditt -og din egen helse: 

 

"Det finnes en rekke forskning på morsmelkens egenskaper og dens betydning for barnet. Morsmelken er all annen spedbarnsmat overlegen, og gir grunnlag for en god helse livet ut. Lite er det fokusert på mors fordeler ved å amme; både på kort og lang sikt. Men noe forskning finnes det på hvilken effekt amming har for mors helse, både på kort og lang sikt". Les videre her:

 

https://ammehjelpen.no/artikkel/78/Fordeler-for-mor-ved-a-amme

 

Å lese om hvordan man lykkes er ikke så lett etter fødselen når du er sliten og har en liten baby som trenger all din oppmerksomhet. Så benytt anledningen i forkant. Dette vil hjelpe deg både i forhold til å håndtere de endringer som skjer med kroppen, å vite hva som er normalt og ikke, kunnskap om ammeteknikk og hvordan forebygge såre brystvorter (det har du ikke lyst på), samt hva du skal gjøre dersom det likevel skjer ;)

 

På vår fb-side publiserer vi innimellom oppdateringer fra "Ammehjelpen." Denne nettsiden kan det være smart å gjøre seg kjent med! Det er både nyttig skriftlig informasjon samt videoer som viser ulike ammestillinger. Vis nettsiden gjerne til din partner allerede i svangerskapet. 

 

Her fra er et innlegg om melkeproduksjon: 

 

"Oxytocinresponsen er et resultat av at særlig brystknoppen blir stimulert.  Noen kvinner kjenner utdrivningsrefleksen som en prikkende, stikkende følelse i brystet, noen beskriver det som å ha ”farris” i brystet."

 

 

 

"Tre gylne regler for melkeproduksjonen er:
 
1.   Jo mer melk du lar barnet tar, jo mer melk lager du.
 
Melkeproduksjonen reguleres etter hvor stor etterspørsel det er etter melken, i tillegg til hormonet prolaktin. Når melken tas ut av brystet, er det et signal til kroppen om å lage mer, og slik fungerer det. Jo mer melk du tar ut av brystet, jo mer melk vil kroppen produsere. Optimalt sugetak og en god ammestilling vil hjelpe barnet å tømme brystet godt (skjønt, tomt blir det jo aldri, det er omtrent 10-20 % igjen etter at barnet har spist det tomt)"
 

Nyttig kunnskap å ha innabords! Les de neste to punktene her:

 

https://ammehjelpen.no/artikkel/41/Melkeproduksjonen

 

 

Så klart får du hjelp på både føde -og barsel også. Etter hjemreise finnes det i tillegg ammepoliklinikk (Rikshospitalet) og personell på helsestasjonen som man kan få hjelp fra.

 

Men igjen: all god kunnskap vil komme til nytte -og når det gjelder amming kan man aldri få for mye.

 

 

 

Lykke til med forberedelsene og god helg,

hilsen jordmødrene :)

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

December 10, 2016

November 11, 2016

November 8, 2016

November 4, 2016

October 28, 2016

October 24, 2016

Please reload