Man - Fre:    16:30 til 21:00

Lørdag:         09:30 til 14:30

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

© 2017  made by Facefirst.

www.facefirst.no

Til jordmor....

October 24, 2016

 

Som jordmødre møter vi kvinner med ulik bakgrunn og som nevnt tidligere med forskjellige utfordringer og styrker -kvinner som trenger vår veiledning og hjelp gjennom et maraton av sitt eget slag. For en fødsel er jammen et maraton -et tidkrevende og utfordrende løp MEN med verdens beste premie i enden! 

 

Kanskje du sitter nå og tenker "hjelp"! Det er vanlig å både glede og grue seg litt til fødselen. Noen gruer seg veldig mye. Dette er noe jordmødre forstår! Vi vet at det er mye forventning og spenning både før og i forbindelse med den store begivenheten, ikke bare for den gravide men også hennes partner. Vi oppmuntrer deg til å skrive et kort brev til jordmor slik at vi får litt innblikk i hva som er viktig for deg og at du deler hvilke ønsker du har. Den eneste informasjonen vi har om deg er helsekortet og det som er skrevet i journalen fra tidligere! Et "ønskebrev" gir oss litt mer informasjon og forutsetning til å hjelpe deg/dere på best mulig måte. Det er ikke alltid lett å formidle det man har på hjertet når riene er igang så hvorfor ikke skrive det ned før? I tillegg kan det å få tanker ned på papiret være en god måte å bli mer bevisst -samt forberede seg til fødselen.

 

Når det gjelder ønsker og valg av smertelindring er det bra å ha kunnskap om de ulike alternativene. Dette noe vi går igjennom på våre fødselsforberedende kurs. Du kan også lese på Rikshospitalet sine sider: 

 

http://www.oslo-universitetssykehus.no/omoss_/avdelinger_/fodeavdelingen_

 

 

Vi har alle et levd liv bak oss, kortere eller lengre, og dette innebærer erfaringer og opplevelser som påvirker oss i måten vi tenker og handler. Noen erfaringer -som tidligere krenkelser, påvirker oss i spesielle situasjoner som for eksempel en fødsel. "Ønskebrev" kan være ekstra viktig for deg som har vanskelige opplevelser "i ryggsekkken" som du tror kan hemme deg i fødselen og som krever at vi er ekstra varsomme ved for eksempel undersøkelser. Har du angst for fødsel vil vi anbefale deg å ta kontakt med den fødeavdelingen du skal føde på for å høre om de tilbyr samtaler. Ved Rikshospitalet skjer dette på poliklinikken. Det krever at man bestiller time. For mer info: 

 

 

http://www.oslo-universitetssykehus.no/omoss_/avdelinger_/fodeavdelingen_/Sider/fodselsangst.aspx

 

For de aller fleste er den spenningen man kjenner på helt normal og det vil ikke være behov for en slik oppfølging. Men er du i en slik situasjon er det godt å vite at tilbudet er der! Går du til jordmor i svangerskapet har du også anledning til å snakke om fødsel, og kanskje kan du spørre der om jordmor vil anbefale deg å ta kontakt med tanke på videre samtale på sykehuset. 

 

Apropo "ønskebrev" og ønsker er det viktig å formidle at det ikke alltid er mulig å innfri forventningene av medisinske grunner. Vi selekterer alle gravide i ulike grupper (grønn eller rød gruppe) og har prosedyrer vi følger ut fra dette. Har du for eksempel ønske om vannfødsel men er igangsatt kan vi ikke la deg føde i vann på bakgrunn av dette. Vår første prioritet er å følge deg og barnet trygt gjennom fødselsforløpet -og vi håper du/dere vil stole på at vi gjør vurderinger og gir anbefalinger som er til det beste for dere.

 

Ønsker alle en fin uke,

hilsen jordmødrene

 

 

 

Please reload

Recent Posts

December 10, 2016

November 11, 2016

November 8, 2016

November 4, 2016

October 28, 2016

October 24, 2016

Please reload